Numit după fondatorul său, Adolf Dassler, Adidas e un brand german lansat în 1948, cu intenția de a crea un impact imediat în lumea sportului. De la atletism olimpic până la fotbal sau baschet, brandul cu trei linii a fost conceput pentru performanță, dar a devenit extrem de apreciat și în afară comunităților sportive. După ce și-a consolidat poziția în lumea atleților, brandul Adidas și-a făcut simțită prezența și în cultură urbană, prin diverse colaborări cu notorietate. Una dintre cele mai relevante a fost cea cu formația hip-hop RUN DMC, care a făcut senzație în anii '80.
Brandul ASICS a fost fondat de japonezul Kihachiro Onitsuka în 1949, iar numele său este un acronim al maximei latine "anima sana in corpore sano" ("minte sănătoasă într-un corp sănătos"), sintetizând perfect filosofia companiei. Onitsuka fabrica încălțăminte specială pentru baschet în sufrageria sa, apoi, în 1977, a ajuns în Statele Unite. În 1986, Asics a introdus prima tehnologie concepută pentru a spori amortizarea și a numit-o GEL, fiind un competitor pentru sistemul AIR de la Nike. În zilele noastre, modele precum GT-II sau Gel-Lyte III se bucură de reîmprospătări constante ale designului și colaborări importante. Pantofii sport ASICS sunt printre cei mai apreciați printre alergătorii din toată lumea.
Istoria New Balance începe în 1906, cu o firma modestă, care fabrica încălțăminte foarte comodă și accesibilă ca preț. Compania a devenit foarte populară începând cu 1972, când a fost cumpărată de Jim Davis. În scurt timp, adidașii New Balance au devenit faimoși pentru confortul pe care îl oferă și pentru designul cu accente retro. New Balance a ales să nu dea nume speciale modelelor pe care le produce, ci să le asocieze combinații de cifre, pentru a menține atenția asupra conceptului companiei. Dintre modelele iconice, amintim 574 și 999, extrem de apreciate atât în lumea sportului, cât și în modă.
Nike este unul dintre cei mai iubiti producatori de echipamente sportive si isi indeamna mereu clientii la miscare prin celebrul slogan "Just do it". Indiferent daca porti adidasii la alergat, baschet, tenis, fotbal, biking, drumetii sau pur si simplu pentru a te bucura de confort si stil, "Just do it!". Te provocam sa afli povestile interesante ascunse in spatele fiecarui model in parte.
Rivalitatea dintre fratii Adolf si Rudolf Dassler a fost mai profunda decat ne-am putea imagina si cel putin la fel de productiva. Din eforturile celor doi au fost concepute si produse doua dintre cele mai impunatoare branduri din cultura sneakersilor. Adolf a construit Adidas, iar Rudolf si-a concentrat atentia pe Puma, un brand cel putin la fel de renumit. Prin asocierea cu figuri emblematice din lumea sportului (precum Pele, legenda braziliana din fotbal), Puma a devenit un brand renumit la nivel international. Walt "Clyde", starul echipei de baschet Knicks, a adus in atentia iubitorilor de pantofi sport unul dintre cele mai celebre modele ale brandului.
Brandul Reebok e un lider mondial in productia de echipamente sportive, iar istoria sa incepe in 1895, in Anglia. In 1958 primeste numele sub care a devenit faimos si isi croieste un drum glorios in America. In anii '90, succesul i-a fost asigurat de colaborari cu staruri NBA precum Shawn Kemp, Allen Iverson si Shaquille O'Neal, dar si de promovarea tehnologiilor inovatoare pe care le implementase in pantofii sai sport. In 2005, compania a devenit subsidiara a Adidas, dar si-a pastrat numele.
Pentru o experiență plăcută, BROXO.ro folosește cookies. Dacă continui să navighezi pe site confirmi că înțelegi cum funcționează și ești de acord cu politica de confidențialitate.
Accept