Daca esti un sneakerhead adevarat, probabil ca modelul Air Jordan 1 nu mai are nevoie de nici o prezentare pentru tine. Este primul model al brandului Jordan, aflat sub tutela Nike, care a ajuns celebru in picioarele legendarului Michael Jordan in anii '80. Modelul Air Jordan 1 Retro High "Soar Blue" a fost lansat in 2017, dar este dovada clara ca Nike pastreaza pe un piedestal brandul Jordan, care nu va fi niciodata "out of fashion".


Poate ca Air Jordan 1 a fost initial lansat pentru a pava calea unei colectii pentru sneakers de baschet premium, dar nu s-a oprit acolo. A devenit rapid un preferat si in strada, iar motivul este cel putin interesant. Michael Jordan a fost, dupa cum spuneam, primul care s-a afisat cu modelul in picioare, in timpul unui meci.


Indrazneata pereche de sneakers a infuriat oficialii NBA, pentru ca nu era alba, asa cum "prevedea" uniforma standard. Nike platea o amenda de 5000 de dolari de fiecare data cand MJ se afisa cu perechea sa de Air Jordan 1, ceea ce s-a dovedit a fi cea mai buna campanie de marketing. Cand a fost lansat modelul si pentru publicul larg, s-a vandut ca painea calda, tocmai pentru ca toata lumea auzise de el datorita seriei de incidente. Inca o dovada ca iubitorii de sneakers nu cauta sa cumpere doar produse calitative, ci si povestile din spatele lor.


Ei bine, modelul Air Jordan 1 Retro High "Soar Blue" nu vine in culorile primului model, dar in rest ramane fidel tuturor celorlalte elemente. Pastreaza silueta high care a facut ravagii printre baschetbalisti, constructia, fermecatorul design retro si logo-ul Jumpman. Coloritul regal predominant albastru poate fi interpretat ca un tribut adus lui Michael Jordan.

Pentru o experiență plăcută, BROXO.ro folosește cookies. Dacă continui să navighezi pe site confirmi că înțelegi cum funcționează și ești de acord cu politica de confidențialitate.
Accept