Colectia Nike Cortez a fost lansata in 1972 si a fost predestinata succesului, purtand numele lui Hernán Cortés, celebrul conquistador al Mexicului. Iconicul model a fost creat sub indrumarea antrenorului Bill Bowerman si a fost gandit initial ca pantof sport pentru alergatori.

Planul a devenit realitate, iar Nike Cortez a fost "inaugurat" oficial in timpul Jocurilor Olimpice din '72. A fost descris drept "cel mai comod pantof sport", iar faima i s-a extins rapid in lumea sportului.

Asa cum era de asteptat, in scurt timp a devenit foarte apreciat si in cultura urbana. A devenit o emblema si a culturii pop, dupa ce a fost purtat de Tom Hanks in celebra pelicula "Forrest Gump".

Intr-un timp, Nike Cortez era un model asociat cu membrii gastilor de cartier din Los Angeles. Astazi, nu mai are astfel de valente, dar e in continuare foarte popular, atat printre barbati, cat si printre femei.

Designul minimalist va fi mereu in tendinte, iar adidasii Nike Cortez sunt foarte usor de purtat cu orice tinuta de zi. Modelul in alb si negru e un clasic perfect pentru femeia moderna, adepta unui stil lejer.

Pantoful sport are un design simplu si e conceput din materiale premium, iar talpa cu trei straturi garanteaza confortul si pozitia sanatoasa a piciorului. Sneakersii Nike Cortez propun un mix intre retro si actual si pot fi purtati atat la tinute sport, cat si la tinute casual de strada sau de birou.

Pentru o experiență plăcută, BROXO.ro folosește cookies. Dacă continui să navighezi pe site confirmi că înțelegi cum funcționează și ești de acord cu politica de confidențialitate.
Accept