Creata in 1972 de catre antrenorul Bill Bowerman si destinata special alergatului. Ideea inovativa a lui Bill Bowerman a fost una simpla: producerea unui pantof sport care sa fie confortabil si durabil. Rezultatul, primul model din colectia Nike Cortez, nu numai ca le-a permis atletior sa alerge mai bine si mai repede, dar a revolutionat lumea sportului.

In ultimii 44 de ani, a lasat o aprenta vizibila in lumea sportului, dar a fost unul dintre modelele de sneakers care a trecut rapid in lume modei. Designul versatil si combinatiile de culori ale modelelor din aceasta colectie permite asortarea sneakersilor cu diverse stiluri vestimentare. Ultimii 20 de ani au stat la baza imbunatatirii constante a colectiei Cortez, celebra prin ridicarea standardelor tuturor pantofilor sport pentru alergat.

Talpa este creata din 3 straturi, in asa fel incat sa ofere confort si o pozitie sanatoasa a piciorului, sa absoarba socurile si sa adere pe suprafete aspre. Combinarea partilor talpii diminueaza oboseala picioarelor, iar partea din spate usor ridicata reduce intinderea tendonului calcaiului. Unul dintre liderii mondiali ai maratonului a descris aceasta pereche de sneakers ca fiind „cea mai confortabila”. Pantoful are un design exterior simplu redat prin linia curbata din logo-ul Nike pe ambele laterale si printr-o dunga colorata in mijlocul talpii.

Brandingul se continua in spatele calcaiului cu sigla Nike care se repeta si pe exteriorul limbii. Ulterior, s-a descoperit ca greutatea acestui model de sneakers din colectia Nike Cortez poate fi redus prin combinarea a doua materile mai usoare, piele intoarsa si nylon. Astfel, in 2009 a fost lansata colectia Nike Cortez Fly Motion. in 2015, pantoful initial Nike Cortez este relansat cu designul original din 1972 caracterizat prin simplitate, culorile alb, rosu, albastru, devenind emblematice pentru aceasta colectie.

Pentru o experiență plăcută, BROXO.ro folosește cookies. Dacă continui să navighezi pe site confirmi că înțelegi cum funcționează și ești de acord cu politica de confidențialitate.
Accept