Bariera intre functionalitatea pantofilor de running si moda este din ce in ce mai slaba, iar modelul Nike Air Presto este una dintre cele mai reprezentative dovezi. A avut parte de o lansare grandioasa cu ocazia Jocurilor Olimpice din Sydney din anii 2000, iar timingul a fost perfect: noua silueta de sneakers propunea un nivel de confort fara precedent, datorita materialelor extrem de usoare.


Nike Air Presto a fost marketat drept “un tricou pentru picior”, iar numerele traditionale au fost inlocuite cu masurile folosite pana atunci doar la haine. Presto era disponibil in masurile S, M, L si XL, pentru a pune emfaza pe constructia gandita astfel incat sa asigure un fitting ideal. Modelul a deschis calea pentru programul Nike Free, prin care designerii celebrului brand si-au propus sa creeze modele de sneakers care sa dea purtatorului senzatia ca alearga descult.


Nike Air Presto a fost lansat in 13 versiuni, cu nickname-uri creative menite sa descrie combinatiile de culori si sa personifice modelele. Astfel, pantofii sport Presto nu erau simpli sneakersi, ci si itemuri prin care purtatorul isi putea exprima personalitatea. Astfel, spoturile de promovare au fost animate, iar cele 13 staruri Presto se numeau Brutal Honey, Trouble at Home, Unholy Cumulus, Shady Milkman, Rabid Panda, Orange Monk, Jack Mackerel, Migraine Fly, Presto Bill, Catfight Shiner, Rogue Kielbasas, Abdominal Snowman.


Modelul a capatat popularitate globala in scurt timp si a fost personajul principal intr-o multime de proiecte de marketing ingenioase: a fost asociat cu primii practicanti de Parkour, cu grafferi si dj's japonezi si a primit si cateva editii limitate. Cateva dintre cele mai memorabile ar fi editia Hello Kitty, editia Eric Clapton si editia Sex and the City.


Astazi, Nike Air Presto continua sa se bucure de popularitatea binemeritata pentru dubla calitate de pantof sport pentru running si de fashion icon. Silueta sa a devenit si mai futurista datorita materialului Flyknit, in care sunt "imbracate" cele mai recente modele. Magia Presto continua!

Pentru o experiență plăcută, BROXO.ro folosește cookies. Dacă continui să navighezi pe site confirmi că înțelegi cum funcționează și ești de acord cu politica de confidențialitate.
Accept