Toata lumea a auzit de el, toata lumea poarta modelele de sneakers din colectia lansata de Adidas, dar nimeni nu stie exact cine e si cum a ajuns sa dea numele unui model de incaltaminte sport.

Ei bine, Stan Smith a fost prin anii ’70 un celebru jucator de tenis din America. In anul 1971 i s-a propus sa dea numele colectiei de incaltaminte sport, Adidas Stan Smith, destinata special pentru terenul de tenis, care intai a fost numita Adidas Haillet, dupa Robert Haillet, un alt celebru tenisman din acea perioada.

Ideea de a crea un pantof din piele, special pentru jocul de tenis, a apartinut chiar fiului lui Adolf Dassler, fondatorul companiei Adidas. Astfel, prin anul 1964 a fost produs primul model din aceasta colectie cu partea superioara din piele alba si cu talpa din cauciuc aderent.

Initial, colectia s-a numit Adidas Haillet, dar dupa retragerea lui Robert Haillet din lumea tenisului, numele a fost dat de unul dintre cei mai celebri jucatori de tenis din acea vreme. Asa a luat nastere colectia Stan Smith de la Adidas. Asadar, acest model de sneakers fost in trecut nu numai unul care a cunoscut un rebranding semnificativ, dar si unul dintre pantofii care aveau sa revolutioneze lumea tenisului si nu numai.

Datorita calitatii si designului minimalist, modelul din colectia Stan Smith a captat rapid atentia tuturor patrunzand usor in fashion street-ul Americii anilor ’80 si reusind sa intre in cartea recordurilor drept unul dintre cele mai vandute modele de sneakers.Sneakersii din aceasta colectie se remarca printr-un portret schitat al jucatorului Stan Smith, pe limba pantofului, si prin brandingul colectiei, in spatele calcaiului.

De asemenea, cele 3 dungi laterale au fost inlocuite de linii perforate, menite sa evidentieze compania adidas, dar si sa permita piciorului sa respire. În anul 2008 adidas a lansat colectia Stan Smith II, un remake dupa colectia originala din linia Adidas Originals, pe care apare logo-ul original al companiei.

Din 1971, s-au vandut aproximativ 30 de milioane de perechi din aceasta colectia Adidas Stan Smith, pe care Complex Sneakers o claseaza pe locul al 4-lea in topul cei mai tari sneakers din lume.

Pentru o experiență plăcută, BROXO.ro folosește cookies. Dacă continui să navighezi pe site confirmi că înțelegi cum funcționează și ești de acord cu politica de confidențialitate.
Accept