sursă photo: www.mainlinemenswear.co.uk

Iată transformările prin care Adidas Superstar a trecut de-a lungul timpului:

Initial, aceasta colectie de incaltaminte sport produsa de Adidas a fost destinata pentru terenul de basket, dar ulterior designul ireprosabil a putut fi usor reinventat si folosit pentru mai multe modele de sneakers. Poreclit „shelltoe”, „shell shoes” sau „shell tops” datorita botului cauciucat in forma de cochilie, acest design iconic este vazut ca una dintre influentele majore din comunitatea contemporanaa iubitorilor de sneakers.

In momentul lansarii, pielea de calitate superioara si botul in forma de cochilie nu mai fusesera utilizate la alte perechi de incaltaminte sport, iar acest lucru a atras atentia tuturor jucatorilor profesionisti de basket.

Tehnologia folosita pentru productia Adidas Superstar a fost adoptata de toata incaltamintea sport din NBA, iar pe masura ce metodele de productie au avansat, trecerea din terenul de baschet in moda strazii nu a fost decat la un pas. Iar street fashion este locul unde Adidas Superstar si-a pus amprenta cel mai mult.

Prin anii 1980, acesti sneakers erau foarte la moda, iar trupa de hip-hop Run D.M.C. i-a promovat prin purtarea lor in timpul concertelor si chiar printr-o melodie lansata in 1986, intitulata „My Adidas” ca raspuns al piesei anti-sneakers a lui Jerrald Deas, „Fellon sneakers”. Acesta a fost inceputul uneia dintre cele mai reusite colaborari intre industria fashion si industria muzicala si prima data cand un brand sport a folosit muzica pentru a comercializa un produs.

Adidas Superstar a devenit foarte popular printre tineri, iar acum este purtat mai mult ca incaltaminte casual decat ca incaltaminte sport. Trecerea de la terenul de basket la strada a fost posibila datorita celor pasionati de moda retro. Colectia Superstar cuprinde perechi de sneakers de baza pe care oamenii le-au personalizat pe parcursul anilor. Capacitatea acestei colectii de a face apel la diferite tipuri de culturi specifice tinerilor si a miscarilor de moda a facut din Adidas Superstar o pereche clasica de pantofi sport cu un stil care va fi capabil sa se potriveasca intr-o multitudine de tinute pentru anii viitori.

Pentru o experiență plăcută, BROXO.ro folosește cookies. Dacă continui să navighezi pe site confirmi că înțelegi cum funcționează și ești de acord cu politica de confidențialitate.
Accept