Odata cu lansarea din anii ‘90, linia Equipment a ridicat stacheta pentru pantofii sport de alergare din intreaga lume. A fost creata cu un scop simplu si clar: sa raspunda nevoilor esentiale ale sportivilor, fara elemente in plus sau in minus. Exact asa a fost descris primul model de catre designerul Peter Moore: “Everything that’s essential. Nothing that’s not”..


Adidas Equipment a reprezentat o revolutie in cultura pantofilor sport pentru alergatori, iar Racing ‘91 ramane si astazi una dintre cele mai recognoscibile siluete, datorita partii superioare decupate si designului minimalist. Prin urmare, era de asteptat ca Adidas sa il readapteze si sa il lanseze cu elemente moderne inserate, ramanand totodata fidel detaliilor originale. Anii ‘90 reprezinta o sursa exploatabila pentru celebrul producator, intrucat tot atunci s-a rebranduit, renuntand la logoul cu trifoi in favoarea celor trei linii, adidas Originals ramanand un simbol retro.


In plus, modelul Adidas EQT Racing 91/16 are si o simbolistica istorica in spate: in perioada in care Zidul Berlinului separa democratia Vestului si comunismul Estului, era un simbol al statutului financiar. Pentru locuitorii partii de Est, Adidas EQT era un must-have, iar mentalitatea era ca este mai important sa porti articole de brand, care sa te diferentieze de restul, decat sa ai un frigider plin.


Astazi, modelul Adidas EQT Racing 91/16 este in continuare un favorit, atat in lumea sportului, cat si in cea a modei. Pastreaza touch-ul retro al anilor ‘90, materialele usoare si respirabile, precum si revolutionara tehnologie de amortizare Boost, dar este fara indoiala un model de sneakers modern, gata sa cucereasca strada cu stil si confort.

Pentru o experiență plăcută, BROXO.ro folosește cookies. Dacă continui să navighezi pe site confirmi că înțelegi cum funcționează și ești de acord cu politica de confidențialitate.
Accept