Branduri

Numit dupa fondatorul sau, Adolf Dassler, Adidas e un brand german lansat in 1948, cu intentia de a crea un impact imediat in lumea sportului. De la atletism olimpic pana la fotbal sau baschet, brandul cu trei linii a fost conceput pentru performanta, dar a devenit extrem de apreciat si in afara comunitatilor sportive. Dupa ce si-a consolidat pozitia in lumea atletilor, brandul Adidas si-a facut simtita prezenta si in cultura urbana, prin diverse colaborari cu notorietate. Una dintre cele mai relevante a fost cea cu formatia hip-hop RUN DMC, care a facut senzatie in anii '80.

Brandul ASICS a fost fondat de japonezul Kihachiro Onitsuka in 1949, iar numele sau este un acronim al maximei latine "anima sana in corpore sano" ("minte sanatoasa intr-un corp sanatos"), sintetizand perfect filosofia companiei. Onitsuka fabrica incaltaminte speciala pentru baschet in sufrageria sa, apoi, in 1977, a ajuns in Statele Unite. In 1986, Asics a introdus prima tehnologie conceputa pentru a spori amortizarea si a numit-o GEL, fiind un competitor pentru sistemul AIR de la Nike. In zilele noastre, modele precum GT-II sau Gel-Lyte III se bucura de reimprospatari constante ale designului si colaborari importante. Pantofii sport ASICS sunt printre cei mai apreciati printre alergatorii din toata lumea.

Istoria New Balance incepe in 1906, cu o firma modesta, care fabrica incaltaminte foarte comoda si accesibila ca pret. Compania a devenit foarte populara incepand cu 1972, cand a fost cumparata de Jim Davis. In scurt timp, adidasii New Balance au devenit faimosi pentru confortul pe care il ofera si pentru designul cu accente retro. New Balance a ales sa nu dea nume speciale modelelor pe care le produce, ci sa le asocieze combinatii de cifre, pentru a mentine atentia asupra conceptului companiei. Dintre modelele iconice, amintim 574 si 999, extrem de apreciate atat in lumea sportului, cat si in moda.

Nike este unul dintre cei mai iubiti producatori de echipamente sportive si isi indeamna mereu clientii la miscare prin celebrul slogan "Just do it". Indiferent daca porti adidasii la alergat, baschet, tenis, fotbal, biking, drumetii sau pur si simplu pentru a te bucura de confort si stil, "Just do it!". Te provocam sa afli povestile interesante ascunse in spatele fiecarui model in parte.

Rivalitatea dintre fratii Adolf si Rudolf Dassler a fost mai profunda decat ne-am putea imagina si cel putin la fel de productiva. Din eforturile celor doi au fost concepute si produse doua dintre cele mai impunatoare branduri din cultura sneakersilor. Adolf a construit Adidas, iar Rudolf si-a concentrat atentia pe Puma, un brand cel putin la fel de renumit. Prin asocierea cu figuri emblematice din lumea sportului (precum Pele, legenda braziliana din fotbal), Puma a devenit un brand renumit la nivel international. Walt "Clyde", starul echipei de baschet Knicks, a adus in atentia iubitorilor de pantofi sport unul dintre cele mai celebre modele ale brandului.

Brandul Reebok e un lider mondial in productia de echipamente sportive, iar istoria sa incepe in 1895, in Anglia. In 1958 primeste numele sub care a devenit faimos si isi croieste un drum glorios in America. In anii '90, succesul i-a fost asigurat de colaborari cu staruri NBA precum Shawn Kemp, Allen Iverson si Shaquille O'Neal, dar si de promovarea tehnologiilor inovatoare pe care le implementase in pantofii sai sport. In 2005, compania a devenit subsidiara a Adidas, dar si-a pastrat numele.